Skip to content

MAE avertizează privind extinderea controalelor la frontierele Norvegiei. Pașaportul este obligatoriu

Extinderea controalelor la frontierele Norvegiei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Norvegia despre extinderea regimului de control la trecerea frontierei interne, prin punctele de frontieră din porturile de conexiune cu feribotul către spațiul Schengen. Această măsură va fi în vigoare până la data de 11 noiembrie 2024.

În contextul noilor reglementări, pașaportul valabil este singurul document de călătorie acceptat la controlul trecerii frontierei norvegiene pentru intrările pe rutele maritime. Cetățenii români sunt sfătuiți să se asigure că dețin un pașaport valid înainte de a călători.

Asistență consulară pentru cetățenii români

Cetățenii români care se află în Regatul Norvegiei și au nevoie de asistență consulară pot contacta Ambasada României în Norvegia la următoarele numere de telefon:

+4722561237
+4722446951
+4722556832
+4722558227
Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center-ului, care oferă asistență în regim de permanență.

Pentru situații de urgență, cetățenii români au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Recomandări și informații suplimentare

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea periodică a paginilor de Internet ale Ambasadei României la Oslo http://oslo.mae.ro și a site-ului MAE www.mae.ro pentru informații actualizate și alte detalii referitoare la condițiile de călătorie și serviciile consulare disponibile.

MAE reamintește importanța respectării reglementărilor de călătorie și îndeamnă cetățenii să fie precauți și să se informeze din surse oficiale înainte de a întreprinde deplasări internaționale.