Skip to content

MALTA: Un român, manager la un fast-food celebru, arestat pentru furt

Managerul român al lanțului de fast-food-uri Burger King din Malta a fost prins marți, 17 aprilie, pe aeroportul din La Valletta în timp ce încerca să fugă din insulă cu 7.000 de euro pe care i-a furat din seiful patronului său, susține publicația Independent.

Ionuț Dorin Șoimoșan are 31 de ani și locuiește în localitatea Mellieħa și până duminică, 15 aprilie, fusese managerul lanțului de fast-food.

El a fost înregistrat de camerele de supraveghere în timp ce forța seiful din sediul Burger King din La Valletta și îl golea de bani. Anchetatorii l-au dat imediat în urmărire și Șoimoșan a fost depistat în aeroport în timp ce aștepta avionul către România.

Inspectorii de poliție Priscilla Caruana Lee și Jeffrey Scicluna l-au dus pe Șoimoșan, acuzat de furt calificat, în fața judecătorilor care vor da o sentință în următoarea lună dacă românul poate fi eliberat sub supraveghere.

Șoimoșan s-a declarat vinovat, iar avocatul său a explicat magistraților că românul vrea să returneze banii, dar a comis fapta pentru că avea un viciu: jocurile de noroc. Acesta a fost de fapt și motivul pentru care românul a furat banii din seif.