Noi suspiciuni în cazul judecătorului iranian găsit decedat în București

Cazul judecătorului iranian Gholamreza Mansouri, cercetat pentru corupție și găsit mort într-un hotel din București, a pus din nou pe jar autoritățile și presa din Iran.

România este acuzată că sabotează acest caz și că nu a trimis toate probele la Teheran.

Decesul ar fi survenit din cauza unei lovituri în cap, potrivit publicației Tehran Times care citează publicația Nour News și agenția de presă Mizan, înființată de reprezentanții sistemului judiciar din Iran.

Potrivit unui raport publicat de Nour News și citat de Tehran Times, trupul lui Mansouri a ajuns miercuri, 22 iulie 2020, în Iran.

„Poliția din România a trimis un raport de 29 de pagini, dar fără imaginile înregistrate de camerele de supraveghere, ceea ce ridică semne de întrebare”, potrivit sursei citate.

Cotidianul iranian de limbă engleză Theran Times este vocea „Revoluției Islamice” din Iran și are strânse legături cu Ministerul de Externe din această țară.

Mansouri, acuzat în Iran de complicitate gravă la constituirea unui grup infracțional și luare de mită, 500.000 de dolari mită, s-ar fi sinucis în România. Alături de el mai erau anchetați și alți judecători importanți pentru corupție și delapidare.

Imediat după anunțarea morții lui mansouri, procurorul general al Iranului a cerut autorităților române să cerceteze temeinic cauzele decesului.

Conform raportului primit de la București, citat de agenția de presă Mizan, moartea lui Mansouri a fost cauzată de o lovitură cu un obiect dur, lovitură care nu putea avea cauze naturale, cum ar fi căderea.

Iranul l-a dat în urmărire prin Interpol, dar autoritățile române nu au considerat că existau suficiente date pentru extrădare, așa că judecătorul fusese plasat sub control judiciar.

Mansouri a decedat pe 19 iunie, la câteva zile după ce Iranul a trimis cererea de extrădare. Potrivit certificatului medico-legal, cauzele decesului au fost: dilacerare cerebrală, multiple fracturi și rupturi de organe interne, politraumatism.

Dilacerarea cerebrală poate fi produsă prin penetrarea în cutia craniană a unui corp străin, proiectil sau armă albă, care provoacă leziuni complexe intracraniene. Ia naștere prin mecanisme de acceleratie și formează cadrul plăgilor cranio-cerebrale deschise sau închise. Se întâlnește frecvent în cazul accidentelor rutiere cu impact frontal când capul este stopat de contactul cu un obiect, dar creierul se rupe de țesuturi și se mișcă liber în cutia craniană.

Un afacerist turc extrădat din România, condamnat în SUA pentru ajutorul dat Iranului

Organizația Mondială a Sănătății, atacată cu viruși informatici de Iran

Iranian, acuzat de trafic de heroină, schimba valută pentru o fostă senatoare PSD

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?