NORVEGIA menține restricțiile pentru România, dar deschide granițele pentru alte 20 de state

Norvegia va ridica începând de miercuri, 15 iulie, restricţiile de călătorie către şi dinspre 20 de ţări europene, inclusiv Franţa, Germania, Marea Britanie şi 21 de provincii din Suedia vecină, a anunţat vineri guvernul de la Oslo, potrivit Reuters.

Pe lista care este revizuită la fiecare 14 zile, în urma examinării evoluţiei epidemiei de COVID-19 din celelalte ţări, au fost de asemenea adăugate Grecia, Spania şi Olanda.

În schimb, din rândul statelor UE rămân pe lista ţărilor faţă de care sunt impuse restricţii de călătorie România, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Portugalia şi Luxemburg, precum şi 18 regiuni suedeze. Aceleaşi restricţii rămân valabile pentru călătoriile în şi din afara Europei, precum şi pentru statele europene nemembre ale UE, precum Rusia, Turcia şi Ucraina.

Potrivit unui comunicat din 10 iulie al Ministerului Afacerilor Externe al României, persoanele care se deplasează din România în Regatul Norvegiei vor continua și după data de 15 iulie să fie supuse regimului aplicabil în prezent, adică vor fi plasate în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul norvegian.

Trebuie precizat că măsura autoizolării se va aplica în funcție de rezidența persoanei în cauză, astfel încât cetățenilor români cu rezidență permanentă într-una din țările exceptate de la această măsură nu le va mai fi impusă această măsură.

Vizitatorii din ţările faţă de care se aplică astfel de restricţii nu au dreptul să intre în Norvegia, în timp ce norvegienii reveniţi din aceste ţări trebuie să rămână 10 zile în carantină.

Norvegia, care nu este membră a UE, dar face parte din spaţiul Schengen, are în prezent unele dintre cele mai stricte restricţii de călătorie dintre statele europene pentru a combate răspândirea coronavirusului.

Cetăţenilor şi rezidenţilor din Danemarca, Islanda şi Finlanda li s-a permis intrarea în Norvegia începând cu 15 iunie, primele ţări faţă de care aceasta a relaxat restricţiile de călătorie după ce îşi închisese graniţele la jumătate lunii martie.

Norvegia, ţară cu o populaţie de 5,4 milioane de locuitori, are până în prezent confirmate 8.954 de cazuri de COVID-19, dintre care 252 de decese.

Italia și-a ÎNCHIS iar granițele pentru cetățenii din 13 țări considerate cu risc ridicat de răspândire a coronavirusului

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?