Skip to content

NORVEGIA: Românii din două regiuni, rugați să poarte mască de protecție

Români care locuiesc în Oslo și regiunea Indre Østfold (municipalitățile Indre Østfold, Rakkestad, Skiptvedt și Marker) și folosesc mijloace de transport în comun vor trebui să poarte mască.

Potrivit unui anunț al Ambasadei României în Norvegia, începând de luni, 17 august, și până în data de 31 august 2020, persoanele care călătoresc cu mijloace de transport public sunt rugate să poarte mască de protecție îndeosebi la orele de vârf și în situațiile în care nu se poate păstra distanța socială minimă de un metru.

În general, recomandarea autorităților norvegiene pentru toți cetățenii este aceea de a păstra atât în interior, cât și în spații publice deschise, distanța socială minimă de un metru.

În urmă cu câteva zile, autoritățile norvegiene au anunțat introducerea Ciprului, Islandei, Maltei, Olandei, Poloniei și Insulelor Feroe pe lista statelor aflate în „zona roșie” fapt care presupune că toate persoanele care sosesc în Norvegia din aceste țări începând cu data de 15 august 2020 intră obligatoriu în carantină / izolare la domiciliu pe o perioadă de zece zile.

România este menținută pe această listă, care acum cuprinde următoarele state: Bulgaria, Belgia, Republica Cehă, Cipru, Croația, Elveția, Franța, Islanda, Insulele Feroe, Malta, Monaco, Olanda, Luxemburg, Polonia Spania și Suedia (cu cateva excepții) și două regiuni din Danemarca.

Începând cu data de 15 august 2020, 18 regiuni din Suedia se află pe lista roșie, fapt care presupune obligația carantinei/izolării la domiciliu: Blekinge, Dalarna, Gotland, Gävleborg, Halland, Jämtland Härjedalen, Jönköping, Kronoberg, Norrbotten, Scania, Stockholm, Uppsala, Värmland, Västernorrland, Västmanland, Västra Götaland, Örebro, Östergötland.

Două regiuni din Danemarca: Zealand (fără capitala Copenhaga) și Central Jutland sunt introduse pe lista zonelor roșii.

Trebuie reamintit faptul că, potrivit ambasadei, din data de 15 iulie 2020, rezidența prevalează în fața cetățeniei în ceea ce privește intrarea pe teritoriul norvegian fără obligația carantinei.

Astfel, cetățenilor români cu rezidență permanentă într-una din țările exceptate de la carantină nu li se va impune carantina / izolarea la domiciliu timp de zece zile.

NORVEGIA menține restricțiile pentru România, dar deschide granițele pentru alte 20 de state

Dosar penal pentru un român prins la frontieră cu un Audi căutat de autoritățile din Norvegia

22 iulie. Șapte ani de când norvegianul Breivik a ucis 77 de tineri