OLANDA: Migranți ilegali, ascunși într-un TIR condus de un român, au sunat la poliție pentru a fi salvați

Serviciile de urgență din Rotterdam au fost trimise vineri seară, 7 septembrie, în zona portului, după ce un apel la 112 a anunțat că 18 persoane sunt în dificultate, închise într-un container frigorific.

Echipajele de salvare au reușit în jurul orei 19.30, ora locală, să identifice locul din care provenea semnalul GPS emis de telefonul mobil cu care fusese efectuat apelul, localizând astfel containerul cu migranți rămași blocați.

Potrivit serviciilor de urgență, în total au fost eliberate 18 persoane, 16 bărbați și două femei, majoritatea primind îngrijiri medicale la fața locului. Cu excepția unei persoane, care a fost transportată la spital, starea migranților era destul de bună.

Migranții au fost apoi duși la poliție, unde anchetatorii au încercat să-i identifice și să stabilească cum de-au ajuns în container.

Șoferul TIR-ului în care au fost găsiți, un român de 43 de ani, a fost arestat. Vehiculul cu remorcă a fost pus sub sechestru.

Presa olandeză scrie că sunt tot mai dese cazurile în care cetățeni albanezi și refugiați nord-africani încearcă să intre pe ascuns în camioane cu intenția de a ajunge în țări precum Marea Britanie, Germania și Austria.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?