Organizația Mondială a Sănătății, atacată cu viruși informatici de Iran

Atacatori informatici care lucrează în beneficiul Iranului au încercat să spargă conturile personale de e-mail ale angajaților Organizației Mondiale a Sănătății – OMS de când a izbucnit pandemia de coronavirus în SUA.

Potrivit Reuters, patru din angajații OMS care au fost ținta hackerilor au acces la informații nepublice legate de coronavirus.

Nu este clar dacă conturile au fost compromise, dar atacurile arată că OMS și alte organizații care lcurează pentru combaterea pandemiei se află sub un asediu digital al hackerilor care încearcă să găsească cât mai multe informații.

Jurnaliștii de la Reuters au arătat că atacurile cibernetice îndreptate OMS și partenerilor săi s-au dublat de la izbucnirea pandemiei.

„Am observat că unele atacuri de tip phishing vin din partea atacatorilor cibernetici susținuți de guvernul iranian”, a declarat pentru Reuters o sursă care lucrează într-o mare companie care monitorizează traficul de internet împotriva atacurilor informatice.

Purătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, a confirmat că adresele personale de email ale angajaților OMS au fost ținta atacurilor de tip phishing.

„Din câte știu eu, niciunul dintre aceste atacuri nu au avut succes”, a declarat Jasarevic.

Guvernul iranian a negat orice implicare. „Sunt minciuni sfruntate pentru a pune presiune pe Iran. Iranul a fost o victimă a atacurilor informatice”, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Informației și Tehnologiei.

Mai multe date arată că atacul de tip phishin are legături cu Iranul, susține Reuters. De exemplu, website-uri malițioase folosite în atacul împotriva OMS au fost folosite în același timp împotriva oamenilor de știință americani care au legături cu Iranul.

Hackerii se dădeau fie oameni de știință cunoscuți, fie jurnaliști de la CNN sau New York Times.

Astfel de atacuri sunt standard în timpul crizelor internaționale, a explicat pentru sursa citată o persoană din apropierea serviciilor de informații.

Românii care vin din Marea Britanie, plasați automat în carantină

FRANȚA: Pandemia de coronavirus va atinge vârful la sfârșitul acestei săptămâni

LONDRA: Șase luni de închisoare pentru un bărbat care a tușit spre un polițist. Prima condamnare într-un incident legat de COVID-19

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?