Skip to content

Planul criminal al unui român din SUA: Voia să ucidă în masă la Biserica Penticostală Română din Phoenix

Poliția din districtul Maricopa, Arizona, l-a aresat pe românul Ismaiel Damian, de 46 de ani, după ce a acesta a amenințat că va ataca înarmat Biserica Penticostală Română din Phoenix cu intenția de a ucide cât mai multe persoane.

Agenții au început să-l investigheze pe Damian pe 19 februarie după ce au primit o postare Facebook de-a românului în care acesta nu adresa amenințări directe bisericii însă mesajele sale erau îngrijorătoare, potrivit declarațiilor făcute de șeriful din Maricopa luni, 26 februarie.

Șeriful a adăugat că un martor a tradus din română în engleză o conversație telefonică pe timpul căreia Damian indica faptul că plănuiește să împuște oameni în biserică cu mitraliera.

La baza acestei idei nebunești ar sta faptul că Damian crede că biserica ”îi ține soția decedată ca sclavă sexuală și că biserica este parte a unei organizații mai mari”. Românul le-a spus polițiștilor că soția sa a murit în 2016, dar că nu crede că a decedat cu adevărat.

Duminică, 26 februarie, agenții l-au supravegheat pe Damian și l-au arestat în timp ce își părăsea locuința pentru a merge la biserica din Phoenix. În mașina bărbatului a fost găsit un revolver Taurus de calibrul 38.

Damian a fost arestat și dus la închisoarea districtuală. Pe 1 martie va fi prezentat judecătorilor cu acuzațiile de utilizare a comunicărilor electronice pentru a teroriza, intimida, amenința sau hărțui.