Polonia interzice importurile de cereale și alimente din Ucraina

Guvernul polonez a decis să interzică importurile de cereale și alte alimente din Ucraina pentru a proteja sectorul agricol polonez, a declarat sâmbătă, 15 aprilie, liderul Partidului Lege și Justiție (PiS), Jaroslaw Kaczyński.

Cantități mari de cereale ucrainene, care sunt mai ieftine decât cele produse în Uniunea Europeană, au ajuns să rămână în statele central-europene pe fondul blocajelor logistice, afectând prețurile și vânzările pentru fermierii locali.

Putin, vizită neanunțată în Ucraina. „A venit personal. El însuşi. La volan”

Acest lucru a creat o problemă politică pentru PiS într-un an electoral.

„Astăzi, guvernul a decis asupra unui regulament care interzice intrarea, importul de cereale în Polonia, dar și a altor zeci de alte tipuri de alimente (din Ucraina)”, a spus Kaczyński în cadrul convenției partidului PiS.

Lista acestor mărfuri va fi inclusă în regulamentul guvernamental și există mărfuri „de la cereale la produse cu miere, foarte, foarte multe lucruri”, a adăugat el.

„Suntem și rămânem prieteni și aliați neschimbați ai Ucrainei. O vom sprijini și o susținem… Dar este datoria fiecărui stat, fiecărei autorități, autorități bune, în orice caz, să protejeze interesele cetățenilor săi, “, a spus Kaczyński.

Le Monde: Auchan și Leroy Merlin susțin cu produse soldații ruși din Ucraina

Kaczyński a spus că Polonia este pregătită să înceapă discuțiile cu Ucraina pentru a soluționa problema cerealelor, iar partea ucraineană a fost deja informată cu privire la deciziile guvernului polonez, relatează Reuters.