Skip to content

Posibil scenariu „WarGames”? Ce crede Elon Musk despre declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial

Elon Musk a postat pe Twitter mai multe mesaje cu privire la cauza potenţială a următorului conflict major la nivel mondial.

CEO-ul Tesla şi SpaceX a avertizat că inteligenţa artificială (AI) ar fi cauza probabilă a celui de-al Treilea Război Mondial, deoarece ţările vor intensifica competiţia asupra tehnologiei.

elonmusk

Celebrul antreprenor şi-a exprimat frecvent temerile cu privire la riscurile AI, spunând în luna iulie că este “cel mai mare risc pe care îl avem ca civilizaţie”. La acea vreme, miliardarul a cerut intervenţia guvernului pentru a supraveghea dezvoltarea AI, precizează fortune.com

Comentariile lui Musk au apărut după ce preşedintele rus Vladimir Putin a spus că ţara care devine lider în sfera AI “va deveni conducătorul lumii”. Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

Al Treilea Război Mondial, a spus Musk, ar putea fi declanşat de AI într-un fel de scenariu WarGames. “(Războiul) poate fi iniţiat nu de liderii ţării, ci de unul dintre roboţi, dacă decide că o lovitură preventivă este cea mai probabilă cale spre victorie”, a spus Musk. Acest articol este preluat de pe site-ul de știri NEWS ROMANIA!

Miliardarul Elon Musk susţine că INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ reprezintă un risc “mult mai mare” decat Coreea de Nord