Ridicarea gardului de la granița dintre Danemarca și Germania a fost finalizată

Danemarca a finalizat luni, 2 decembrie, ridicarea unui gard la graniţa cu Germania, ca parte a eforturilor de combaterea a răspândirii pestei porcine africane, informează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Gardul, înalt de un metru şi jumătate şi înfipt în sol o jumătate de metru, se întinde pe întreaga lungime a graniței terestre dintre Germania şi Danemarca, iar ridicare sa a început în ianuarie.

La fiecare punct de frontieră gardul are porţi cu grilaje care opresc trecerea animalelor, ănsă la fiecare o sută de metri vor fi realizate mici deschizături de 20/20 de centimetri pentru a permite trecerea animalelor mici, obiectivul gardului fiind de a opri porcii mistreţi care răspândesc pesta porcină.

Printre alte măsuri luate de Danemarca pentru a combate răspândirea pestei porcine africane se numără creşterea amenzilor pentru dezinfectarea insuficientă a vehiculelor care transportă animale vii, relaxarea normelor privind vânarea porcilor mistreţi şi o mai bună informare despre modalităţile de prevenire a răspândirii virusului pestei porcine.

”Nu ne aşteptăm ca acest gard să ţină toţi porcii mistreţi în afara Danemarcei, dar este o barieră semnificativă”, explică Bent Rasmussen, manager de proiect care a participat la ridicarea gardului.

Însă există localnici din apropierea frontierei care consideră acest gard o acţiune nocivă şi un simbol al izolării.

La rândul lor, unii experţi susţin că nu mistreţii ar fi principala problemă în transmiterea virusului, ci oamenii, inclusiv prin transportul cărnii infectate sau al noroiului rămas în talpa încălţămintei ori în arcurile autovehiculelor.

Gard de 70 de km la granița dintre Germania și Danemarca

Danemarca, Norvegia și Suedia prelungesc controalele la frontieră până în mai anul viitor

DANEMARCA: Parlamentul acceptă ca imigranții condamnați să fie trimiși să trăiască pe o insulă

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?