Skip to content

În Rusia a fost înregistrată DIN GREȘEALĂ prima căsătorie între două persoane de același sex

Doi bărbați au putut să-și înregistreze căsătoria în Rusia, pentru prima data în țară. Totuși, Ministerul de Interne atribuie evenimentul istoric unei erori birocratice.

Rusia nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex și are o lege care interzice difuzarea “propagandei” homosexualilor către minori, astfel că afirmațiile lui Pavel Stotzko și ale lui Evgeny Voitsekhovsky potrivit cărora căsătoria lor a fost înregistrată oficial a provocat agitație.

Cuplul spune că s-a oficiat căsătoria în Danemarca și cei doi au a depus pașapoartele la un birou de înregistrare din Moscova, unde un grefier a pus săptămâna trecută ștampile de căsătorie pe documentele de călătorie.

Stotzko și Voitsekhovsky declară că acțiunile pe care le-au luat sunt conforme cu Codul Familiei al Federației Ruse, potrivit The Independent. Oficialii ruși nu au fost de acord, acuzând cuplul de “pagube intenționate la pașapoarte sau neglijentă”. Ministerul de Interne spune ca pașapoartele vor fi retrase iar funcționarul care le-a ștampilat a fost concediat.

Rețeaua LGBT din Rusia, un grup pentru drepturile homosexualilor, a declarat că bărbații au părăsit Rusia, temându-se pentru siguranța lor.

Deși homosexualitatea a fost decriminalizată în Rusia în 1993, homofobia și credințele anti-homosexuale persistă în întreaga țară. Un raport publicat în noiembrie de către Centrul de Cercetare Socială Independentă a constatat că infractiunile motivate de ură împotriva persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale și transgender din Rusia s-au dublat din 2010 până în 2015, precizează Euronews

După ce a fost acuzat de molestare sexuală, Kevin Spacey a dezvăluit că e gay