Skip to content

Rusia se pregătește de lansarea unui satelit militar, în timp ce Putin trimite rachete nucleare la Marea Baltică

Rusia anunță va lansa un satelit militar în spațiu, după ce, în urmă cu două zile, forțele armate ale lui Vladimir Putin au plasat rachete Iskander “care amenință jumătate din Europa” în portul Kaliningrad, la Marea Baltică.

Satelitul Blagovest este programat să fie lansat de la cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, în aprilie, a confirmat astăzi CEO-ul producătorului – Nikolai Testoyedov. Șeful Reshetnev Systems Information Systems a declarat: “Clientul a elaborat un program de lansare și îl urmărim. Satelitul este gata din decembrie pentru livrarea sa. Ne pregătim pentru lansare în aprilie”.

Dispozitivul militar, al doilea satelit Blagovest care va fi lansat în spațiu, a fost inițial programat pentru lansare pe 25 decembrie.

Dar lansarea a fost amânată până în februarie și a fost întârziată încă o dată din cauza problemelor cu unul dintre sistemele satelitului.

Primul satelit de comunicații militare Blagovest produs de Compania Reshetnev a fost lansat la bordul unei rachete de transport Proton, de la cosmodromul Baikonur, pe 17 august 2017. Forțele Spațiale ale Rusiei au atribuit satelitului numărul Kosmos-2520.

baikonur
Cosmodromul Baikonur

Ministrul rus al Apărării intenționează să trimită în spațiu patru sateliți Blagovest până în 2020.

Dispozitivele sunt concepute pentru a oferi acces la internet de mare viteză, pentru a transmite date și pentru a oferi comunicații telefonice și conferințe video folosind frecvențele avansate ale benzilor Ka și Ku.

Această mișcare alimentează temerile că Rusia se pregătește pentru cel de-al Treilea Război Mondial, după ce au fost confirmate și planurile sale militare de a mări flota din Pacific cu patru submarine nucleare modernizate.

Rusia a găzduit, anul trecut, jocurile militare din Zapad, care au fost concepute pentru a simula o invazie a Europei.

Foto: roscosmos, advantour.com

Reacția SUA cu privire la propunerile din 23 august de revizuire a sistemului judiciar din România