Șefa americană a unui batalion de femei și copii ISIS din Siria a pledat vinovat pe data de 7 iunie 2022 pentru că e pregătit militar peste 100 de femei și fete în Siria. Printre ele erau și copile de 10 și 11 ani. ea a mai admis și comiterea unor alte activități teroriste.

Allison Fluke-Ekren, alias Allison Ekren, Umm Mohammed al-Amriki, Umm Mohammed, are 42 de ani, este originară din statul american Kansas și este o fostă profesoară

Începând cu luna septembrie 2011 și până în mai 2019, ea a fost implicată, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție al SUA, în activități legate de terorism în mai multe țări, inclusiv Siria, Libia și Irak.

Fluke-Ekren a ajuns, în timp, lider și organizator al unui batalion militar al ISIS cunoscut sub numele de Khatiba Nusaybah. A învățat femei cum să folosească Kalașnikovul, grenadele și centurile explozive.

Potrivit documentelor de la instanță, ea a părăsit Statele Unite în 2008 și s-a mutat în Egipt cu cel de-al doilea soț, un fost membru al organizației teroriste Ansar al-Sharia, decedat între timp. În 2011 ei s-au mutat în Benghazi, Libia.

În urma atacului terorist din 11 septembrie 2012 asupra misiunii speciale a SUA și a anexei CIA din Benghazi, cel de-al doilea soț al lui Fluke-Ekren a susținut că a scos cel puțin o cutie de documente și cel puțin un dispozitiv electronic din complexul american.

El a adus obiectele la reședința în care locuia cu Fluke-Ekren. Ea le-a tradus conținutul, iar mai apoi informațiile au fost predate conducerii Ansar al-Sharia din Benghazi. Atacul terorist din Benghazi al acestei organizații a făcut și subiectul filmului 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi. Mai mulți americani au fost uciși, inclusiv ambasadorul amrican din Libia.

La sfârșitul lui 2012, Fluke-Ekren, soțul ei și alte persoane au călătorit din Libia în Turcia și apoi în Siria. La scurt timp după aceea, au călătorit din Turcia în Siria. După aproximativ șase săptămâni, Fluke-Ekren s-a întors în Turcia, dar soțul ei a rămas în Siria și a devenit „emirul” (liderul) lunetiștilor ISIS din Siria.

Doi ani mai târziu, Fluke-Ekren și alții au fost intrat clandestin în Siria. În timp ce locuia acolo, i-a spus unui martor despre dorința ei de a comite un atac terorist într-un centru comercial și unul in campusul unui colegiu din Statele Unite. Ea mai spunea că orice acțiune în care nu sunt ucise  multe persoane este o risipă de resurse.

În2015, americanca și soțul ei s-au mutat în Mosul, Irak, unde au locuit temporar într-un complex controlat de ISIS din cadrul Universității din oraș. Apoi, femeia s-a implicat în înființarea unui centru în Siria, la Raqqa, pentru ajutarea văduvelor ale căror bărbați au murit pentru ISIS. În calitatea de lider al centrului, a instruit femei și adolescente cum să utilizeze AK-47 (Kalașnikov), grenade și centuri explozive folosite de sinucigași.

La sfârșitul lui 2016, șeful ISIS din Raqqa a aprobat crearea „Khatiba Nusaybah”, un batalion militar care să fie format numai din femei membre ISIS. Batalionul și-a început activitatea în februarie 2017 sub conducerea lui Allison Fluke-Ekren.

În 2018, Fluke-Ekren începusă să împrăștie zvonul că a murit, astfel  încât guvernul SUA să nu încerce să o localizeze. Cu toate acestea, autoritțile americane au găsit-o și a ajuns în arest în statul american Virginia, la 28 ianuarie.

Fluke-Ekren a pledat vinovată pentru oferirea de sprijin material sau resurse unei organizații teroriste străine și urmează să fie condamnată pe 25 octombrie 2022. Ea riscă o pedeapsă de maximum 20 de ani de închisoare.

Jihadistul Zoltan din Popești-Leordeni, pasionat de bombe și imagini cu oameni decapitați de ISIS

Cel mai tânăr terorist britanic, condamnat. La 13 ani învăța să producă napalm

Timișoara: Student tunisian la Farmacie, expulzat pentru glorificarea ISIS

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!