Skip to content

Șofer român, oprit de polițiști în BELGIA. Transporta 500 de kg de carne în sacoșe din rafie

Descoperirea incredibilă a fost făcută de poliția rutieră belgiană în Awans, lângă Liège, sâmbătă, 24 martie. Agenții au oprit vehiculul înmatriculat în România, cu numărul SM 60 RBA, după ce au observat că acesta era foarte lăsat pe axe.

În urma verificării, polițiștii au rămas absolut șocați: în furgoneta în care călătoreau trei cetățeni români erau ascunse 500 de kilograme de carne de diferite tipuri.

Carnea era transportată în sacoșe din rafie, valize și saci din plastic, iar vehiculul, plin de rugină, nu avea niciun sistem de refrigerare.

„Toate gențile conțineau carne neambalată, fără etichetă, diferite tipuri de carne, așezată chiar și în saci de plastic și genți de sport”, a declarat șeful adjunct al poliției rutiere federale din Liege la RTLinfo.

Potrivit declarațiilor românilor, carnea nu avea ca destinație Belgia, ci Londra, și era pentru uz personal.

Însă presa belgiană suspectează că jumătatea de tonă de carne urma să fie servită în restaurante din Marea Britanie. Șoferul român a fost amendat și carnea a fost confiscată.

Agenția Federală pentru Siguranța Alimentelor – AFSCA, care inițial nu a dorit să intervină pentru verificări, va efectua anchete amănunțite începând de luni, 26 martie.