Spania și Olanda, sub cod galben de ger, ninsoare, vânt și polei

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit autorităților spaniole, în perioada 16-17 ianuarie 2021, Peninsula Iberică va fi afectată de un val de frig polar.

Au fost emise coduri (portocaliu și galben) de temperaturi de până la -12° C și vânt puternic în rafale ce vor atinge o viteză de până la 100 km/h în anumite regiuni.

Zonele afectate sunt: Madrid, Aragon, Insulele Baleare, Castilla la Mancha, Catalonia, Castilla y Leon, Extremadura și Comunitatea Valenciană.

Potrivit autorităților spaniole, activitatea aeroportului Adolfo Suarez din Madrid a fost reluată parțial începând de duminică, 10 ianuarie 2021, în momentul de față fiind operative terminale: T1, T4 și T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea zborului.

Din cauza ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena, mai multe drumuri sunt blocate și se circulă cu dificultate. Starea drumurilor în timp real poate fi consultată aici: http://infocar.dgt.es/etraffic.

Furtuna Filomena face ravagii în SPANIA. Armata, mobilizată pentru salvarea a sute de șoferi blocați pe șosele

Cetățenilor români care urmează să se deplaseze cu trenul li se recomandă verificarea stării călătoriilor lor, întrucât traficul feroviar este în continuare afectat, mai multe informații fiind disponibile pe www.renfe.com/es/es.

Și în Țările de Jos au fost emise pentru aceeași perioadă, 16 -17 ianuarie, un cod galben de ninsoare și polei. Stratul de zăpadă poate să ajungă până la cinci cm, iar, în seara zilei de 16 ianuarie, ninsoarea se poate transforma în ploaie ușoară, ceea ce poate duce la apariția poleiului. Este recomandată adaptarea vitezei și respectarea semnalizărilor temporare.

Conform autorităților olandeze, condițiile meteo nefavorabile pot cauza întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile din regat. Mai multe informații privind zborurile pot fi accesate la https://www.schiphol.nl/en/ și https://www.eindhovenairport.nl/nl.

OLANDA: Carantină la nivel național până pe 19 ianuarie 2021

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?