Skip to content

Trei autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie, descoperite la frontieră

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au depistat în urma misiunilor desfăşurate în zona de competentă trei autoturisme care figurau în bazele de date ca fiind căutate de către autoritățile din Marea Britanie. Cele trei vehicule, în valoare totală de aproximativ 200.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În data de 24 mai, în baza unor informații deținute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iași au desfășurat, pe raza municipiului Brăila, o acţiune specifică pe linia combaterii traficului internaţional cu auto furate.

Astfel, polițiștii au identificat în trafic un autoturism marca Volvo XC60, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român S.A., în vârstă de 41 de ani, domiciliat pe raza judeţului Brăila.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie, la începutul lunii aprilie a acestui an.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că, în luna septembrie a anului trecut a achiziţionat autoturismul şi nu avea cunoştinţă că acesta este căutat de autorităţi.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că autoturismul în cauză aparţine unei firme de leasing din Marea Britanie, fiind achiziţionat, în anul 2016, de brăileanul I.M.,  în vârstă de 50 de ani. Proprietarul autoturismului a vândut mașina și nu a mai efectuat plăţile către firma de leasing din Marea Britanie.

În data de 24 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pe timpul unei acţiuni specifice desfășurate pe raza municipiului Iaşi, au identificat în trafic un autoturism marca Mercedes Benz E220, condus de cetățeanul român Mircea M., în vârstă de 68 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa mașinii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că autoturismul figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Marea Britanie.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre provenienţa autoturismului şi nici nu știa că acesta este căutat de autorităţile britanice, el fiind doar prieten cu proprietarul mijlocului de transport.

Autoturismele, în valoare totală de 180.785 de lei, au fost indisponibilizate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere, respectiv de  furt, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Tot ieri, 24 mai, la P.T.F. Siret-jud. Suceava, poliţiştii de frontieră au depistat pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român Petru B., în vârstă de 21 de ani, care conducea un autoturism marca Audi, cu număr de înmatriculare specific Marea Britanie.

În urma controlului efectuat asupra documentelor de călătorie şi verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Marea Britanie.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul în valoare de aproximativ 18.400 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră până la finalizarea cercetărilor.