Un avion a ieșit de pe pistă în Turcia şi s-a rupt în trei bucăți. Un om a murit, 157 au fost răniți – VIDEO

O persoană de la bordul avionului care a ieșit de pe pistă la Istanbul a murit, a informat ministrul Sănătății din Turcia.

Acesta a adăugat că au fost rănite 157 de persoane, dintr-un total de 177. Avionul sosise de la Izmir și aparatul de zbor aparține companiei Pegasus Airlines.

Avionul s-a rupt în trei bucăți după ce a ieșit de pe pista de aterizare pe aeroportul Sabiha Gökçen din Istanbul.

Imaginile transmise de televiziunile din Turcia arată Boeing-ul care aterizează, dar nu poate frâna, ieșind de pe pistă și izbindu-se de un zid.

Cauzele accidentului rămân incerte în acest moment. Când a aterizat aeronava, la 18:18 ora locală, a fost vânt puternic și ploile erau abundente.

Potrivit unor experți intervievați de mass-media turcă, este posibil ca aceste condiții meteorologice dificile să fi contribuit la pierderea controlului de către piloți.

Însă nu este exclus ca piloții avionului Boeing să fi început manevrele de aterizare prea târziu și cu o viteză excesivă din cauza unei erori de pilotaj.

Ministrul turc al Transporturilor, Cahit Turan, a vorbit despre o „aterizare dificilă”, fără a specifica motivele. Parchetul a deschis o anchetă pentru a clarifica incidentul și a stabili orice responsabilitate.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?