Skip to content

Un fost ambasador şi înalt oficial japonez şi-a ucis fiul de teamă că acesta „va face rău altora”

Un fost ambasador şi înalt oficial japonez şi-a ucis fiul, în vârstă de 44 de ani, de teamă că acesta “va face rău altora”, precum s-a întâmplat în recentul atac cu cuţite soldat cu 2 morţi şi 17 răniţi, majoritatea eleve, transmite EFE, citată de Agerpres.

Hideaki Kumazawa, 76 de ani, a fost arestat pe 1 iunie pentru înjunghierea de mai multe ori a fiului său Eiichiro, în casa familiei.

Kumazawa, fost înalt funcţionar în Ministerul Agriculturii, Pescuitului şi Pădurilor şi ex-ambasador în Republica Cehă, le-a explicat anchetatorilor că a acţionat sub imperiul fricii după ce a aflat că respectivul atac, din apropiere de Tokyo, a fost comis de un bărbat cu tendinţă de izolare socială care, după aceea, s-a sinucis.

CRIMĂ ÎNGROZITOARE în Spania: Un român și-a ucis fetița de doi ani și apoi a încercat să se sinucidă

“M-am gândit că fiul meu ar putea face rău altora”, a explicat Kumazawa, potrivit unor surse citate luni de agenţia locală Kyodo. Eiichiro “avea tendinţa de a sta departe de viaţa socială şi prezenta un comportament violent” faţă de părinţii săi, cu care locuia acum, a relatat fostul oficial, conform aceloraşi surse.

Tatăl şi fiul au avut o discuţie cu câteva ore înaintea crimei, deoarece Eiichiro s-a arătat deranjat de zgomotul de la o competiţie sportivă organizată la o şcoală primară din apropiere.

Crima s-a produs sâmbătă şi chiar Kumazawa a fost cel care a sunat la poliţie. Victima a fost descoperită întinsă pe pat cu peste zece răni prin înjunghiere în torace şi abdomen.

Eiichiro a locuit singur în Tokyo timp de peste 10 ani, dar la finalul lunii mai s-a mutat, din proprie iniţiativă, în casa părinţilor săi, situată în cartierul Nerima din vestul capitalei nipone.

Închisoare pe viață pentru brașoveanul care și-a ucis soția și cei doi copii