UNGARIA: Armata a preluat fabrici, rafinării, centrale electrice și diverse companii

Guvernul maghiar a anunțat în urmă cu câteva zile restricțiile care, începând cu 1 septembrie 2020, afectează economia țării. Una dintre acestea atrage de departe atenția.

Autoritățile ungare au clasificat 104 companii drept strategice, inclusiv centrale electrice (Paks), rafinăriile de petrol (MOL), Banca Națională și diverse companii alimentare, farmaceutice și de apă.

Premierul Viktor Orbán a dispus ca aceste companii să fie puse sub controlul Ministerului Apărării Naționale dacă acestea devin nefuncționale. Dacă devin nefuncționale.

Cu toate acestea, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din România, armata maghiară este deja pe teren și este implicată în exploatarea operațională a fabricilor.

Supervizarea se realizează împreună cu poliția și protecția civilă.

Lista culoarelor de tranzit pe care românii le pot folosi pentru a traversa UNGARIA

ORBAN: Ungaria încalcă din nou drepturile românilor care tranzitează țara

UNGARIA: Tânăr din Bârlad, jaf armat asupra unui autoturism în care erau trei românce

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.