Veste proastă pentru românii din AUSTRIA. Guvernul vrea să reducă alocaţiile acordate copiilor străini

Guvernul austriac intenţionează să reducă alocaţiile acordate copiilor care nu locuiesc în Austria. Coaliţia guvernamentală de la Viena vrea ca nivelul alocaţiei să fie egal cu cel din ţara în care locuiesc copiii europenilor care muncesc în Austria.

La prima reuniune a Executivului, cancelarul Sebastian Kurz şi vicecancelarul Heinz-Christian Strache au anunţat că încep să pună în practică promisiunile făcute în campanie, scrie EurActiv Germania.

Cei mai afectaţi de această decizie vor fi muncitorii din statele est-europene, precum Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia şi România.

În sectorul construcţiilor şi în cel al turismului, muncitorii europeni din aceste ţări joacă un rol foarte important. Cel mai adesea, ei îşi lasă copiii acasă, dar vin să muncească în Austria, astfel că primesc de la statul austriac alocaţii pentru copii.

În Austria, un copil poate primi alocaţie până la vârsta de 24 de ani, dar de la 18 ani acordarea banilor e condiţionată de urmarea unei facultăţi sau a unei şcoli vocaţionale. În funcţie de vârstă, o familie primeşte pentru un copil între 112 şi 162 de euro lunar.

Promisiuni electorale

Aşa cum a promis în campanie, Kurz doreşte ca beneficiile să fie ajustate în funcţie de costurile vieţii din ţara în care trăiesc copiii muncitorilor europeni. Asta ar duce la pierderi financiare importante pentru familiile din Europa de Est, în timp ce unii vest-europeni ar putea încasa chiar bani mai mulţi.

Astfel un copil din Ungaria ar urma să primească doar 82 de euro faţă de 150 în prezent, unul din Slovacia – 95 de euro, din Polonia – 78 de euro, iar un copil român ar primi numai 74 de euro. În schimb, un copil din Danemarca ar primi 195 de euro, unul din Marea Britanie – 192 de euro, unul din Irlanda -176 de euro şi unul din Suedia 175 de euro.

În prezent, alocaţii de peste 270 de milioane de euro sunt acordate copiilor care nu locuiesc în Austria.

Cabinetul Kurz aşteaptă o reacţie de la Bruxelles, existând semnale că instituţiile europene nu agreează ideea. Şi în Austria mai mulţi avocaţi sunt sceptici faţă de intenţiile Guvernului, informează EurActiv.ro.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *