Skip to content

VIDEO – Autobuz, înghițit de pământ în China. Cel puțin șase morți și 10 dispăruți

Un crater uriaş s-a format brusc pe o stradă dintr-un mare oraş din China, înghiţind efectiv un autobuz cu pasageri, a anunţat marţi, 14 ianuarie, televiziunea publică CCTV. În urma surpării au murit șase persoane, iar alte zece sunt date dispărute.

Bitumul de pe o stradă foarte frecventată din Xining, capitala provinciei Qinghai (nord-vest) a cedat luni în jurul orei 17:30 (09:30 GMT), vehiculul fiind prins pe jumătate şi provocând o explozie, a informat sursa citată.

O imagine difuzată de agenţia de presă China News Service arată trecători panicaţi care ocoleau craterul format în faţa unei staţii de autobuz.

Operaţiunile de salvare continuă şi o anchetă este în desfăşurare pentru a determina cauza surpării, a subliniat CCTV, precizând că alte16 persoane, rănite, sunt ”în stare stabilă”.

Nu este primul incident de acest tip din China. În 2016, mai mulţi trecători au căzut într-o gaură care s-a format brusc pe o stradă din oraşul Zhengzhou, capitala provinciei Henan (centru).

O anchetă a pompierilor a indicat că această surpare ar fi putut fi cauzată de canalizare care ar fi cedat din cauza ploilor.

În 2013, cinci persoane au murit când o cavitate adâncă de 10 metri s-a format brusc într-un complex industrial din Shenzhen (sud). (Agerpres)