Skip to content

Zeci de câini care urmau să fie uciși și mâncați, salvați de o organizație internațională

Humane Society Internațional (HSI) a convins proprietarul unei ferme de câini din Coreea de Sud să renunțe la afacerea sa, salvând astfel 90 de patrupede nevinovate destinate sacrificării pentru a fi transformate în carne pentru supă.

Câinii ar fi fost electrocutați înainte de a sfârși în supă de tăiței, care urma fie servită în restaurantele din apropierea satului olimpic Pyeongchang, unde se desfășoară în prezent Jocurile Olimpice de iarnă.

Credit: Humane Society International

Animalele salvate vor fi trimise în America, Canada sau Marea Britanie, dar mai mult de 2,5 milioane de câini sunt crescuți pentru hrană în Coreea de Sud, iar activiștii se lupta pentru sfârșitul acestui comerț barbar.

Potrivit HSI, câinii vii trăiesc în condițîi mizerabile și nesănătoase în cuști, suferă de malnutriție și sunt supuși zilnic cruzimii pentru a ajunge în farfuriile sud-coreenilor.

Credit: Humane Society International

Recent, guvernul sud-coreean a interzis restaurantelor din Pyeongchang să vândă carne de câine, dar numai două restaurante s-au conformat ordinului, restul având temeri legate de scăderea vânzărilor.

Sud-coreenii apreciază supa de carne de câine și îi fac reclamă ca fiind un aliment hrănitor și de stimulare a sistemului imunitar, dar organizațiile de salvare a animalelor consideră este o tradiție relativ marginală, iar mulți proprietari de ferme de câini intenționează se orienteze spre alt gen de afaceri.

Dezvăluiri inedite: Prinţul Charles, surprins în baie de Prinţesa Diana în timp ce îi vorbea obscen Camillei Parker Bowles