Zeci de talibani au murit într-o moschee când învățau să fabrice bombe artizanale

Un curs de fabricat bombe artizanele și dispozitive explozive improvizate desfășurat într-o moschee din Afganistan s-a sfârșit cu decesul cursanților.

Cel puțin 30 de talibani au fost uciși sâmbătă, 13 februarie, într-un un sat din provincia Balkh, aproape de frontiera cu Uzbekistanul și Turkmenistanul.

Serviciile de securitate afgane au precizat că printre cei decedați se află și șase străini, experți  în fabricarea minelor, spotrivit agenției de presă Khaama din Kabul. Explozia a fost atât de puternică, încât aceștia nu au mai putut fi recunoscuți.

Oficiali din Corpul 209 Shaheen (Șoimii), parte a armatei naționale afgane, au precizat că, practic, talibanii au ucis 30 de teroriști.

Luptatorii talibani se adunaseră în acea dimineață la moschee pentru a fi instruiți cu privire la modul de fabricare a bombelor și dispozitivelor explozive improvizate, a mai informat agenția de presă afană. Explozia a avut loc la ora 09.25.

Incidentul are loc într-un moment în care talibanii au dezlănțuit numeroase atacuri în toată țara. Ei susțin că vor înceta focul numai după ce trupele americane se vor retrage complet din Afganistan, lucru puțin probabil în viitorul apropiat.

Militar român care a luptat în Afganistan, condamnat la șase ani pentru agresarea sexuală a unei fetițe

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?