Skip to content

ALERTĂ: Vânturi de aproape 120 km/h în estul Franței

Regiunile de est ale Franţei, în special staţiunile pentru sporturi de iarnă din Alpi, au fost plasate sub alertă de vânturi puternice de până la 120 km/h, duminică, de serviciile de meteorologie, informează Agerpres care citează France Presse.

Conform previziunilor Meteo-France, departamentele Ain, Savoie şi Haute-Savoie din Alpi sunt vizate de acest ”episod ce justifică o vigilenţă deosebită în special din cauza trecerii rapide a unei zone de vânt foarte puternic”.

Duminică dimineaţa, o depresiune numită Isaias circula în departamentul Manche cu vânt bătând din sud-sud-vest şi care începea să se intensifice asupra Burgundiei şi Champagne-Ardenne.

Rafalele ar urma să ajungă la 100 – 110 km/h şi chiar la 120 km/h în medie în munţi, în special în staţiunile de sporturi de iarnă, prognozează Meteo France, care precizează că o zonă de vânt puternic “va afecta, de asemenea, la începutul după amiezii o zonă mergând de la Poitou (centru) până la Jura (la graniţa elveţiană) cu rafale între 80 şi 100 km/h”.

“Se aşteaptă daune importante”, în special pe reţeaua electrică, iar condiţiile de trafic pot fi dificile la nivel local, avertizează serviciile meteorologice.