Angajări ilicite în Franța. Patronul, afacerist în România, prins și extrădat

Un cetățean francez căutat și condamnat de autoritățile judiciare din țara sa pentru că angaja persoane fără drept de muncă a fost prins în România.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, bărbatul în vârstă de 50 de ani era, administratorul unei firme românești care își desfășura activitatea predominant în Franța și care avea ca obiect de activitate plasarea forței de muncă.

El ar fi angajat persoane care nu aveau drept de muncă în Franța și nu ar fi declarat acest lucru autorităților franceze competente. Aceasta înseamnă că nu ar fi achitat taxele și impozitele și nu ar fi plătit salariile celor angajați.

Ofițerii de la Urmăriri l-au depistat pe Christian Loubet în stațiunea Mamaia în data de 4 mai și o zi mai târziu magistrații Curții de Apel Constanța au decis arestarea acestuia pentru 30 de zile în vederea extrădării.

Mandatul european de arestare a fost emis la jumătatea lunii februarie a acestui an de către Curtea de Apel din Bastia pentru că Loubet avea de executat doi ani de închisoare pentru recidivă executare muncă ilicită, recidivă angajare a unui străin fără autorizaţie de muncă, recidivă operare ilicită de prestare mână de lucru exclusiv în scop lucrativ, recidivă exercitare activitate de muncă temporară în afara unei întreprinderi de muncă temporară, recidivă exercitare activitate de antreprenor de muncă temporară fără declaraţie prealabilă și fără garanţie financiară, precum și pentru recidivă de angajare a unui salariat prin antreprenor de muncă temporară fără contract scris.

Christian Loubet a înființat în 2008 la Satu Mare firma Jobs Europa Services SRL care avea ca obiect de activitate plasare a forţei de muncă. După patru ani, aceasta a intrat în faliment. Partenerul lui în această afacere era un al francez.

Zece ani mai târziu, în 2018, a decis să se lanseze pe piața comerţului cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet când a fondat o altă firmă.

Tempomunca SRL și Travel Interim SRL sunt alte două societăți comerciale cu obiect de activitate contractarea pe baze temporare a personalului. Ambele au sediile sociale în Drobeta Turnu-Severin, dar au birouri și în câteva orașe din țară.

La prima, înființată în 2018, francezul deţine 60%. Cea de-a doua funcționează de 11 ani, Loubet având 70 de procente. Asociații săi sunt două românce, una fiind un expert contabil, dar el este singurul administrator.

FRANȚA: Un camion condus de un șofer român a ars complet după ce a fost lovit de o autoutilitară

FRANȚA: Șofer român de TIR, prins cu 82 kg de cannabis pe Coasta de Azur. Proces rapid, pedeapsă pe măsură

Român din Franța care a negat pandemia, mort de coronavirus

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?