Skip to content

Atac cu cuțitul în Paris: Mai multe persoane au fost rănite, una și-a pierdut viața

O persoană a fost ucisă, iar alte patru, rănite, după ce un bărbat a atacat, sâmbătă seară, cu un cuţit, mai mulţi trecători, în Paris, în apropierea Operei, o zonă foarte frecventată de turişti, au anunţat autorităţile franceze, potrivit reuters.com. Atacatorul a fost împuşcat mortal de poliţişti, informează Mediafax.

Atacatorul a strigat “Allah Akbar”. Procurorul francez Francois Molins a declarat reporterilor că unitatea anti-terorism va lansa o investigaţie, ţinând cont de modul de operare al agresorului.

Preşedintele Emmanuel Macron a lăudat poliţiştii pentru “neutralizarea teroristului”. Franţa “nu va ceda niciun centimetru duşmanilor libertăţii”, a scris Macron pe Twitter.

Premierul francez Edouard Philippe a precizat că primul apel la poliţie a fost primit la ora 20.47 (Ora României), iar forţele de ordine l-au ucis pe atacator la câteva minute distanţă.

Stat Islamic a revendicat atacul, într-o postare via agenţia Amaq.

“Autorul atacului din Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii împotriva statelor coaliţiei internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria”, a relatat agenţia Amaq, ce aparţine grupării teroriste.

“O persoană a atacat cinci oameni în districtul II din Paris. Poliţia a intervenit imediat” a declarat anterior Pierre Gaudin, oficial al poliţiei.

“Individul a murit. O altă persoană şi-a pierdut viaţa din cauza rănilor grave”, a adăugat acesta.

Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, l-a numit un atac “odios”.

Gerard Collomb a confirmat anterior că a fost un atac în Paris şi a anunţat că sunt victime, fără a da alte detalii.

Martorii vorbesc de momente de panică şi descriu cum oamenii, speriaţi, au început să fugă de pe stradă pentru a se ascunde în restaurante, scrie BBC.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!