Bilanț tragic în Spania după trecerea furtunii „Gloria”: 10 persoane au murit

Furtuna Gloria, care a lovit Spania începând de duminică, 19 ianuarie, a lăsat în urma sa zece morţi, potrivit ultimului bilanţ publicat joi de autorităţile locale, transmite AFP.

„Cadavrul unui bărbat căutat în Cabaces (nord-est) a fost găsit” în mașina sa, a anunţat Protecţia Civilă din regiunea Catalonia. Astfel, numărul persoanelor moarte din cauza acestor intemperii a ajuns la zece.

Liderul guvernului socialist spaniol, Pedro Sanchez, aflat în vizită în Catalonia şi Baleare, două din regiunile cele mai afectate de intemperii, a promis că „va reacţiona la daunele provocate de furtună cu solicitudinea de care au nevoie locuitorii”.

Penultima victimă identificată este un bărbat descoperit joi într-un râu, la Jorba, în Catalonia (nord-est), a declarat pentru AFP unul dintre membrii echipajelor de salvare, fără a putea confirma dacă este vorba despre o persoană dată dispărută în aceeaşi zonă.

În plus, moartea unei femei în vârstă de 75 de ani, în urma prăbuşirii imobilului în care locuia din provincia Alicante, a fost pusă tot pe seama intemperiilor, mai precis a ploilor abundente, au declarat joi autorităţile locale.

Celelalte şapte victime, printre care și o româncă, au fost descoperite decedate începând de duminică în regiunile Valencia (est), Catalonia (nord-est), Andaluzia (sud) şi Castilia şi Leon (centru).

Începând de duminică, estul Spaniei a fost afectat de ploi abundente, dar şi de ninsori, însoţite de rafale de vânt de 100 km/oră şi de valuri care au depăşit 10 metri înălţime.

Potrivit serviciilor de urgenţă, numărul deceselor provocate de intemperii ar putea creşte, cel puţin cinci persoane fiind în continuare date dispărute în Catalonia şi arhipelagul Baleare. Printre acestea se numără un britanic de 25 de ani, care a dispărut la Ibiza, şi un spaniol de 27 de ani, care făcea alpinism pe insula Mallorca.

Furtuna Gloria a ajuns şi în Franţa, începând de marţi. În departamentul Pyrenees-orientales, aproximativ 1.500 de persoane au fost evacuate din cauza intemperiilor, dar au început de joi să se întoarcă rând pe rând la locuințele lor.

Fenomene meteo periculoase în Spania: O româncă și-a pierdut viața în urma trecerii furtunii „Gloria”

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA