Skip to content

Dispozitive GPS în valoare de 830.000 de euro, furate din Franța. Șapte români și un francez, implicați

Magistrații Curții de Apel Craiova au decis vineri, 4 iunie, arestarea pentru 30 de zile a cinci membri ai unui grup infracțional organizat care se specializase în furtul de aparate GPS agricole și a altor materiale folosite în agricultură.

Perchezițiile au avut loc pe 3 iunie în județele Dolj și Mehedinți unde locuiesc membrii rețelei. În același timp, în Franța au fost reținuți doi români și un francez, parte a grupării.

Acțiunile polițiștilor s-au desfășurat în urma unui ordin european de anchetă emis de către Tribunalul Judiciar Rennes.

Potrivit DIICOT, începând cu luna ianuarie 2020 și până în prezent, membrii grupului infracţional, toți originari din județul Dolj, au săvârşit 47 de furturi calificat, prejudiciul creat fiind de peste 830.000 de euro.

Unele dintre aceste sisteme au fost recuperate în urma perchezițiilor. La acțiunea din România au participat și patru jandarmi francezi din cadrul Oficiului Central de Luptă împotriva Delincvenței Itinerante și Brigăzii de Cercetări din Fontenay le Comte.

La audieri au fost duse nouă persoane, din care cinci au fost reținute seara trecută și ulterior arestate în vederea extrădării. Petrișor Buzdugă, Mircea Ionuț Cristian Jianu, Ștefan Cosmin Pătru, Constantin Carmel Lazăr și Andrei Neagoe vor sta după gratii pâncă când vor fi predați autorităților franceze.

FRANȚA: Tractoare furate din Olanda, găsite într-un camion înmatriculat în România