Doi ani de închisoare pentru un român din Franța care și-a desfigurat iubita

Ion Spulber, un român de 37 de ani, a fost condamnat joi la doi ani de închisoare și a primit interdicție de intrare pe teritoriul francez timp de cinci ani.

Bărbatul a fost judecat la Tribunalul Penal din Angoulême într-un proces cu procedură simplificată pentru violențe asupra partenerei sale de viață, o franțuzoaică de circa 40 de ani din districtul Charente.

„Cum îmi voi recupera mașina, bunurile personale și telefonul dacă nu pot fi în Franța”, i-a întrebat pe judecători cărora le-a spus de mai multe ori pe timpul ședinței că de vină a fost alcoolul, nu el, încercând astfel să explice violențele comise în noaptea dintre luni și marți.

În acea noapte, iubita sa, pe care a cunoscut-o pe un site de matrimoniale, a crezut că va muri.

Femeia și-a povestit calvarul, cu mult curaj, având fața neagră din cauza multiplelor hematoame și buzele umflate. O mărturie cutremurătoare.

„El a băut și a fost cuprins de un delir de gelozie. Mai întâi m-a lovit în apartamentul nostru din La Rochefoucauld. Mi-a luat telefonul și cheile de la mașină. Pentru că urlam ca să cer ajutor, m-a băgat în mașină. M-a lovit pe stradă, apoi m-a dus să mă bată în pădure. Mă lovea când oprea, când conducea, în special în față, peste ochelari. I-am spus că riscam o hemoragie pentru că iau anticoagulante. Mi-a răspuns: Nu-mi pasă! Credeam că voi muri”, a declarat femeia.

Rezultatele evaluării medicale sunt teribile: hematoame pe tot corpul, nas fracturat, 15 zile de incapacitate totală de muncă.

Ion Spulber, lucrător în construcții, nu-și asumă agresiunile: „I-am dat două lovituri, poate trei… Alcoolul m-a copleșit. Eu nu sunt așa”.

La ședința de joi a fost dezbătut și un episod anterior de violență, de la începutul lui septembrie.

Avocatul victimei a încercat să-l facă pe inculpat să realizeze gravitatea faptelor sale: „A lovit-o ca pe un sac de box, clientei mele îi este acum frică”.

Procuroarea i-a reamintit lui Spulber că alcoolul este o „circumstanță agravantă” și a cerut doi ani de închisoare, interdicție de a întâlni victima și de a intra în Charente.

Cosmetice și haine în valoare de 500.000 de euro, furate de trei români în Franța

Vasluieni, cercetați pentru fraudarea Asigurărilor Sociale din Franța cu 1,7 milioane de euro

Au obținut 1 milion de euro din exploatarea unor românce în Franța. Proxeneții au fost reținuți

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?