Skip to content

Doi bărbați, arestați în Franța în cazul înjunghierii mortale a unui șofer român de camion

Doi kurzi din Irak au fost arestați pentru uciderea românului Mihai Spătaru, duminică, 16 mai, pe autostrada A28.

Parchetul din Amiens a anunțat marți, 15 iunie, arestarea în Franța a celor doi bărbați, ambii de 27 de ani, presupuși autori ai uciderii șoferului român acum o lună, în Somme, într-o zonă de odihnă de pe autostrada A28.

Unul a fost arestat în regiunea Rouen, celălalt în Grand-Synthe.

Șoferul român de camion, în vârstă de 39 de ani, a fost înjunghiat mortal. Presupușii autori sunt urmăriți penal pentru omucidere și tentativă de furt cu violență care a dus la moarte. Potrivit informațiilor apărute în presa franceză, aceștia ar fi vrut să-i fure carburant sau marfa.

„Livrare” specială în Franța: Un șofer român a auzit ZGOMOTE în remorcă și a oprit camionul în fața Jandarmeriei

ADN-ul unuia dintre cei doi agresori a fost depistat pe o mască de protecție găsită în zona de odihnă a autostrăzii. Ambii bărbați contestă acuzațiile. Dacă vor fi găsiți vinovați riscă până la 30 de ani de închisoare, informează France Bleu.

Această crimă a declanșat un val de emoție în rândul șoferilor de camioane, care au profitat de ocazie pentru a denunța nesiguranța tot mai mare care domnește în parcările și zonele de odihnă din apropierea autostrăzilor franceze.

 FRANȚA: Doi șoferi români de TIR au murit în decurs de două zile

În ziua tragediei, Mihai Spătaru se afla într-o parcare de pe autostrada A28 din Franţa, alături de soţia sa. Tânărul i-a spus soţiei că merge la toaletă și să verifice încărcătura. După ce a coborât şi a ajuns în spatele camionului, Mihai a fost atacat cu o sabie.