Doi români, condamnați în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci

Doi români fost condamnați marţi, 28 ianuarie 2020, în Franţa pentru că au coordonat culesul ilegal a 266 de kilograme de ciuperci, potrivit France 24.

Cei doi, cu vârste de 22 și 60 de ani, au primit 500 de euro amendă cu suspendare pentru că au încălcat codul forestier din Departamentul Haute-Saône.

Sentința i-a nemulțumit pe procurori care au declarat apel pentru că Parchetul ceruse trei luni de închisoare cu suspendare pentru fiecare dintre cei doi cetăţeni români.

În Haute-Saône, legea permite culesul a maxim cinci kilograme de ciuperci de persoană.

Peste zece kilograme, recoltatul devine un delict.

Românii nu au fost prezenţi la proces, în schimb și-au recunoscut anterior vina.

Au admis că au coordonat recoltarea hribilor în octombrie 2019 în pădurea Corbenay.

Pentru a culege ciupericle, au adus 40 de culegători români pe care i-au plătit cu aproximativ trei euro pentru fiecare kilogram.

„Au fost recoltate cantităţi astronomice”, a declarat reprezentantul Ministerul Public.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi de jandarmi anul trecut, împreună cu alte zece persoane. Atunci, pe parcursul unei săptămâni, au fost confiscate 400 de kilograme de hribi culeși ilegal care au ajuns la câteva asociaţii de caritate.

Șase dintre cei zece culegători arestaţi trebuie să plătească fiecare câte 300 de euro amendă.

Totodată, a fost deschis un dosar penal pentru trafic de persoane pentru depistarea și condamnarea celor care au dus culegătorii români în Franța.

„Trebuie condamnați responsabilii acestei reţele care exploatează sărăcia tuturor acestor oameni”, a fost și reacția procurorului Emmanuel Dupic.

Rețetă cu puține calorii: Pui cu ciuperci

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?