Eurotunelul și Portul Dover, închise din cauza noii tulpini de Sars-Cov-2 din Marea Britanie

Eurotunelul care face legătura între continent și Marea Britanie a fost închis pentru cel puțin 48 de ore.

După anunțul guvernului francez că nu va accepta persoane care sosesc din Marea Britanie timp de cel puțin 48 de ore, accesul la terminalul Eurotunnel Folkestone a fost suspendat pentru traficul de pasageri și de marfă de la ora 22:00 GMT, duminică 20 decembrie.

Clienții care au rezervări după această oră sunt sfătuiți să NU călătorească la terminal, deoarece nu vor putea trece în Franța.

Pentru orice pasager care se îndreaptă către Marea Britanie în următoarele zile este esențial să verifice regulile pentru călătorie și cazare în Marea Britanie înainte de a porni la drum.

Alertă în UE după descoperirea unei noi tulpini Sars-Cov-2 în Marea Britanie

Potrivit The Independent, Rergatul Unit se confruntă cu o criză a mărfurilor pe măsură ce s-a apropiat săptămâna Crăciunului după ce Franța și alte țări europene și-au închis granițele în încercarea de a preveni răspândirea unei noi tulpini virulente de Covid-19.

Unele firme se temeau că șoferii vor fi blocați în Marea Britanie și că mărfurile vor fi blocate de la ieșire sau la intrare, astfel că au suspendat activitatea.

Pe de altă parte, premierul britanic Boris Johnson a impus pe 19 decembrie restricții stricte de nivelul patru în Londra și sud-estul Angliei, iar ministrul Sănătății a recunoscut că virsusul este „scăpat de sub control” în Marea Britanie.

Blocarea de către Franța pentru cel puțin 48 de ore a intrării persoanelor din Marea Britanie a forțat portul de feribot Dover și Eurotunelul să se închidă pentru traficul care pleacă din Regatul Unit.

Germania, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia și România au impus anumite restricții, anulând zborurile spre și dinspre Marea Britanie.

România interzice zborurile către și dinspre Marea Britanie. Carantina, obligatorie

Ministrul britanic al Transporturilor a îndemnat publicul și transportatorii să evite porturile din Kent unde se așteaptă „întreruperi semnificative”. Guvernul a sfătuit companiile să amâne transporturile de mărfuri sau să caute rute alternative.

Pe de altă parte, directorul executiv al Federației pentru Alimente și Băuturi din Regatul Unit a avertizat asupra posibilelor penurii de alimente ca urmare a închiderii frontierei.

Comercianții au cerut o rezolvare rapidă a haosului creat și au îndemnat guvernul britanic și UE să găsească o soluție pragmatică cât mai curând posibil.

UE critică Marea Britanie pentru aprobarea prea rapidă a vaccinului împotriva Covid-19

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA