EXPERIMENT. Concerte cu mii de persoane în Franța pentru a observa cum se răspândește Sars-CoV-2

Franţa va proba eficacitatea măsurilor anti-COVID-19 la trei concerte cu peste 1.000 de persoane care se vor avea loc în următoare luni în Paris şi Marsilia. Autoritățile vor să vadă dacă și cum se răspândește noul coronavirus în locuri aglomerate.

Anunțul a fost făcut marţi, 16 februarie, de către ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, relatează agenţia EFE preluată de Agerpres.

Într-un interviu acordat postului LCI, Bachelot s-a declarat optimistă cu privire la posibila redeschidere a sălilor de evenimente la care publicul stă pe scaune și pesimistă în ceea ce privește acelea unde spectatorii stau în picioare.

FRANȚA: Doi șoferi români de TIR au murit în decurs de două zile

Experimentul propus are în vedere exact tipul de concerte la care spectatorii stau în picioare. Planul constă în organizarea a două evenimente în sala Le Dome din Marsilia care are o capacitate de 8.000 de spectatori și unul în centrul sportiv Bercy din Paris.

Intrarea la aceste concerte va fi gratuită, iar participanţii vor fi numai voluntari sănătoşi cu vârste între 20 şi 40 de ani şi toţi vor purta mască.

Cei peste 1.000 de participanţi la fiecare dintre concerte vor fi testaţi pentru COVID-19 în ziua concertului, apoi vor efectua alte două teste, după șapte şi 14 zile, mai arată sursa citată.

Astfel, poate fi evaluată posibila transmitere a virusului în timpul acestor evenimente. În urma acestor concerte, pe 8 aprilie va avea loc la Marsilia un congres medical la care vor fi analizate rezultatele.

Franța a interzis concertele, a închis cinematografele şi sălile de teatru în 29 octombrie 2020 când a fost decretată, pentru a doua oară, carantina.

FRANȚA: Fostul președinte Sarkozy riscă patru ani de închisoare și o amendă de 1.000.000 €

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?