FRANȚA: Autoritățile sanitare cer ca veterinarilor și dentiștilor să li se permită vaccinarea populației

Dentiştii şi veterinarii din Franţa ar trebui să primească permisiunea de a administra injecţiile cu vaccin împotriva COVID-19, în contextul în care furnizările de doze vor creşte semnificativ luna viitoare, a transmis vineri autoritatea sanitară, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Înalta Autoritate de Sănătate (HAS) a informat într-un comunicat că Ministerul Sănătăţii i-a cerut să facă recomandări de noi categorii de angajaţi din sănătate în campania de vaccinare cât mai rapid.

“Înmulţirea livrărilor de doze va permite vaccinarea la scară largă începând din aprilie şi va necesita mobilizarea unui număr mai mare de profesionişti pentru a vaccina rapid”, a precizat HAS.

România: NU se mai intră în carantină la sosirea din Regatul Unit. Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic

Dentiştii şi farmaciştii ar trebui să primească permisiunea de a administra vaccinuri atât în centrele speciale, cât şi în propriile cabinete, a adăugat HAS.

De asemenea, în centrele speciale ar trebui să poată vaccina şi studenţii, tehnicienii de laborator, veterinarii şi alte categorii profesionale din sănătate, a adăugat instituţia.

Decizia ar aduce 250.000 de noi specialişti medicali în procesul de vaccinare.

AUSTRIA: Român, capturat de forțele speciale. Era căutat internațional pentru o crimă comisă în Franța

Până acum, principala provocare a Franţei a fost să asigure livrările de doze, nu disponibilitatea staffului medical. Însă guvernul a precizat că se aşteaptă la o înmulţire semnificativă a livrărilor de vaccinuri începând din aprilie.

Aproximativ 7,1 milioane de persoane, adică 11% din populaţie, au primit cel puţin o doză de vaccin. Peste 4% au primit şi a doua doză.

Guvernul vrea să vaccineze 10 milioane de persoane până la mijlocul lui aprilie, 20 de milioane până la mijlocul lui mai şi 30 de milioane până la vară.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?