Skip to content

FRANȚA: Cinci ani de închisoare și un milion de euro amendă pentru un șofer român de camion

sofer roman de camion condamnat in franta

Românul D.C. a compărut marţi, 6 septembrie, în faţa Tribunalului Penal din Cahors pentru deţinere şi transport de stupefiante în data de 11 iunie 2022 la Gignac.

Bărbatul de 38 de ani locuiește în România unde a înființat în 2003 o mică firmă de transport rutier care a început să efectueze transporturi internaționale în 2005. Firma are trei camioane și un angajat.

Pe 11 iunie 2022, D.C. a fost verificat în Franța pe A20 de către Serviciul Vamal. Transporta prosoape din hârtie pentru Carrefour din departamentul Ain. Vameșii au observat saci de gunoi negri între cei 33 de paleți cu prosoape din hârtie. Înăuntru erau ascunse pachete care conțineau 381 de kilograme de polen de canabis cu o valoare de 2 – 10 euro gramul.

Românul a explicat că încărcarea s-a făcut în Portugalia pe 6 iunie, că a rămas în cabină în timp ce camionul lui era încărcat, lucru care i-a fost ordonat de doi bărbați.

D.C. a mai spus că în timpul călătoriei în Franța a fost urmărit de două mașini BMW și că ar fi fost amenințat, însă probele din dosar nu au indicat acest lucru.

Instanța l-a condamnat pe român la 5 ani de închisoare cu detenție continuă și la plata unei amenzi de 1 milion de euro către Serviciul Vamal. În plus, i s-a impus o interdicție de intrare pe teritoriul francez timp de 10 ani (după ispășirea pedepsei).

De asemenea, instanța a dispus confiscarea camionului, polenului de canabis și a celor 940 de euro găsiți în vehicul. Sentința poate fi atacată cu apel, scrie LaDepeche.fr.

Șofer român de camion, condamnat în Franța pentru contrabandă: „Mi-au pus o armă la tâmplă și m-au amenințat cu moartea”

FRANȚA: Șofer român de camion, amendat cu un sfert de milion de euro și condamnat la închisoare

„Livrare” specială în Franța: Un șofer român a auzit ZGOMOTE în remorcă și a oprit camionul în fața Jandarmeriei