FRANȚA: Coduri portocaliu și roșu de furtuni cu intensificări ale vântului de până la 200 km/oră

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franța că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale şi serviciul meteorologic al Aeronauticii militare franceze, pentru perioada 20 – 22 decembrie 2019, au fost emise coduri portocaliu și roșu de furtuni cu intensificări ale vântului (200 km/oră) și ploi abundente cu risc de inundații.

Alerta este valabilă în Departamentul Alpes Maritimes și în sud vest, la frontiera cu Spania, în zona orașului Biarritz, Departamentul Pyrénées Atlantiques și în regiunea Aquitaine.

Astăzi școlile sunt închise în Alpes-Maritimes din cauza vremii severe, a anunțat prefectura, care recomandă cetățenilor să evite deplasările și să stea în locuri sigure.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General ale României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General ale României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General ale României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.rohttp://lyon.mae.rohttp://strasbourg.mae.rohttp://marsilia.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA