FRANȚA: Condițiile de intrare, modificate din nou. Ce trebuie să știe românii care tranzitează țara

Autoritățile franceze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul țării, a anunțat Ambasada României la Paris pe 31 ianuarie.

Orice deplasare internațională din Spațiul European (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) spre Franța și din Franța spre acest spațiu rămâne total și strict nerecomandată până la noi dispoziții.

Începând cu data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților de la controlul de frontieră un test tip PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de transport : aeriene, maritime, rutiere și feroviare. Sunt exceptați de la această măsură transportatorii rutieri, lucrătorii transfrontalieri și rezidenții din zonele frontaliere, pe o rază de 30 de kilometri în jurul domiciliului lor.

Toți pasagerii trebuie să prezinte companiei de transport și autorităților de la controlul la frontieră o declarație pe propria răspundere, diferențiată pe categorii de vârstă.

Astfel, persoanele cu vârsta de peste 11 ani trebuie să prezinte o declarație care atestă faptul că nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2, că nu au cunoștință să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 într-un interval de 14 zile anterior deplasării și acceptă ca un eventual test pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 să fie efectuat la sosirea pe teritoriul francez.

Persoanele cu vârsta de sub 11 ani trebuie să prezinte o declarație care atestă faptul că nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și nu au cunoștință să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 într-un interval de 14 zile anterior deplasării. Cu câteva zile în urmă, autoritățile franceze anunțaseră că au renunțat la declarația pe proprie răspundere.

FRANȚA: Guvernul s-a răzgândit. Declarația pe proprie răspundere, eliminată

Formularele sunt disponibile pe pagina de internet a Ministerului  francez de Interne. Autoritățile franceze recomandă insistent ca persoanele care intră în Franța dintr-un stat al spațiului european să se autoizoleze pentru o perioadă de șapte zile după sosirea în Franța, apoi să efectueze un al doilea test PCR la finalul acestei perioade de autoizolare.

Pe de altă parte, Franța a luat măsuri specifice în ce privește persoanele care vin din Marea Britanie. Pot intra în Franța doar persoanele care au un motiv imperios, aceste categorii fiind precizate în atestația de deplasare pusă la dispoziție de Ministerul francez de Interne.

Categoriile vizate sunt cetățeni francezi, cetățeni ai unei alte țări din Spațiul European (UE, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Elveția și Vatican), cetățeni britanici sau ai altui stat din afara Spațiului European, care pot intra în Franța doar cu un motiv imperios: urgență familială, sanitară, profesională, care trebuie justificată cu documente.

La aceasta se adaugă obligativitatea prezentării unui test PCR cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare pentru persoanele cu vârsta de peste 11 ani și declarația pe proprie răspundere prin care confirmă absența simptomelor de Covid-19, acceptarea efectuării unui eventual test Covid-19 la intrarea în Franța și autoizolarea voluntară timp de șapte zile, precum și realizarea unui al doilea test PCR la finalul perioadei de carantină.

Motivele imperioase care permit accesul din Marea Britanie în Franța sunt disponibile AICI.

Atenție! Cetățenii români care tranzitează Franța către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, efectuat cu maximum 72 ore înainte de sosirea în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, testul fiind obligatoriu indiferent de mijlocul de transport utilizat.

Franța își închide frontierele pentru țările din afara Uniunii Europene începând cu 31 ianuarie

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?