FRANȚA: În loc să ajute un român care și-a dat foc, l-a filmat nepăsător. Riscă cinci ani de închisoare și 75.000 de euro amendă

Nepăsarea martorului a indignat multă lume. Acesta și-a scos telefonul mobil ca să filmeze un român care s-a incendiat în Bonneuil-sur-Marne, districtul Val-de-Marne.

Faptele s-au petrecut pe 21 decembrie, la scurt timp după ora 19.00. Bărbatul a fost arestat cu acuzația de a nu fi oferit ajutor unei persoane aflate în pericol.

Românul în vârstă de 40 de ani a fost transportat cu elicopterul medical la spital. Starea lui era critică când a fost primit la Urgențe.

Potrivit declarațiilor unui prieten al românului, acesta îi dezvăluise cu câteva ore înainte că vrea să-și ia zilele.

În timp ce amatorul de filmări sinistre nu a schițat niciun gest în ajutorul sărmanului om care voia să moară, alți martori s-au grăbit să ajute victima care de ceva vreme ajunsese să trăiască pe stradă, într-o mașină.

Unul dintre ei a alertat imediat serviciile de urgență, iar un altul a activat un stingător de flăcări.

Nepăsarea îl poate costa pe cel care a filmat cinci ani de închisoare și o amendă de 75.000 de euro.

Conform unor surse citate de Le Parisien, procesul în acest caz va fi destul de complex. Pentru a i se putea atribui infracțiunea, procurorii vor trebui să dovedească că inculpatul putea să intervină fără a-și risca viața.

În apărarea sa, bărbatul susține că s-a dus să caute un stingător de incendiu dar că a găsit unul gol. De asemenea, a explicat că filmarea ar putea constitui o probă pentru Poliție.

FRANȚA: Șofer român de camion și angajatorul său, condamnați la închisoare pentru moartea unei persoane – VIDEO

„Livrare” specială în Franța: Un șofer român a auzit ZGOMOTE în remorcă și a oprit camionul în fața Jandarmeriei

Zece români care furau din camioane aflate în mers, arestați în Franța

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?