Skip to content

Franța își închide frontierele pentru țările din afara Uniunii Europene începând cu 31 ianuarie

Franţa îşi va închide de duminică, 31 ianuarie, frontierele pentru ţările din afara Uniunii Europene pentru a încerca să limiteze răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat vineri premierul Jean Castex, relatează AFP, conform Agerpres.

„Orice intrare în Franţa şi orice ieşire de pe teritoriul nostru dinspre sau către o ţară din afara Uniunii Europene va fi interzisă, cu excepţia cazului în care există un motiv imperios, începând de duminică, la miezul nopţii”, a declarat premierul francez la Palatul Elysée, la încheierea unei reuniuni a Consiliului Apărării.

De asemenea, tot de duminică vor fi închise centrele comerciale nealimentare cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi, a precizat premierul francez Jean Castex, potrivit aceleiași surse.

GERMANIA a introdus interdicții de călătorie din țările cu variante mai contagioase ale SARS-CoV-2

Pe de altă parte, începând din 24 ianuarie, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța pe cale aeriană sau maritimă din statele aflate în spațiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția), trebuie să prezinte un test molecular tip PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de plecare.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile franceze, sunt exceptați de la aceste măsuri lucrătorii transfrontalieri, transportatorii și călătorii care sosesc pe cale terestră (rutieră sau feroviară).

Autoritățile franceze recomandă insistent cetățenilor care sosesc dintr-un stat al spațiului european să se autoizoleze pentru șapte zile și să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

AUSTRIA: Român, capturat de forțele speciale. Era căutat internațional pentru o crimă comisă în Franța