Skip to content

Franța pregătește introducerea unei taxe suplimentare pentru vehiculele comerciale înmatriculate într-un alt stat

Senatul francez a aprobat un amendament la proiectul legii de orientare a mobilității (LOM) care prevede introducerea unei taxe suplimentare pentru vehiculele comerciale înmatriculate într-un alt stat cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5 tone, informează infotrucker.ro.

Mai exact, amendamentul aprobat de Senatul francez se referă la introducerea unei viniete pentru camioanele străine care călătoresc pe drumurile naționale și locale, considerate o alternativă la autostrăzile cu taxă.

Chiar dacă această propunere nu vizează transportatorii francezi, asociațiile acestora spun că taxarea suplimentară a vehiculelor comerciale înmatriculate în alte state decât Franța încalcă regulile comunitare care interzic distincțiile între companiile naționale și străine din spațiul european.

Astfel, într-o notă, FNTR și TLF scriu că, din acest motiv, legea ar putea viza și vehicule comerciale înmatriculate în Franța și, prin urmare, transportatorii rutieri francezi resping această propunere.

În plus, FNTR și TLF adaugă că resursele pentru menținerea și dezvoltarea infrastructurii există deja, deoarece în fiecare an utilizatorii de drumuri plătesc statului francez 39 miliarde de euro.