Skip to content

FRANȚA: Prins cu 500 de kg de droguri, un șofer român de camion riscă 10 ani de închisoare și peste un milion de euro amendă

franța șofer român de camion

În fața instanței din Perpignan, șoferul camionului susține că nu știa că 500 de kilograme de droguri erau ascunse în remorca camionului său. Dacă instanța îl va găsi vinovat de aducerea de canabis din Spania, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare și o amendă vamală uriașă.

Pe 19 mai anul acesta, românul în vârstă de 30 de ani a trecut pe la punctul de taxare Boulou la volanul camionului său. Vameșii l-au oprit și i-au cerut să deschidă ușile remorcii.

Transporta cuve. În acestea erau împrăștiate pachete cu rășină de canabis. În total, 505 kilograme. Valoarea de revânzare cu amănuntul este de milioane de euro.

Șoferul a declarat că este nevinovat, că nu știa că drogurile au fost ascunse în mijlocul mărfurilor transportate. În ochii legii, în orice caz, se presupune că și-a verificat transportul, scrie L’Independant.

Conform apărării, românul este șofer de camion de 7 ani. Nu este prima dată când are probleme cu legea în Franța, în 2017 fiind condamnat pentru un furt.

Doi bărbați, arestați în Franța în cazul înjunghierii mortale a unui șofer român de camion

FRANȚA: Șofer român de camion, amendat cu un sfert de milion de euro și condamnat la închisoare

„Livrare” specială în Franța: Un șofer român a auzit ZGOMOTE în remorcă și a oprit camionul în fața Jandarmeriei

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!