FRANȚA: Prostituatele cer statului ajutor financiar care să le compenseze pierderea veniturilor cauzată de pandemie

Lucrătoarele sexului din Franţa au cerut luni guvernului crearea unui fond care să le compenseze pierderea veniturilor cauzată de măsurile de izolare împotriva răspândirii coronavirusului, relatează agenţia EFE.

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Emmanuel Macron, federaţia „Umbrelelor roşii”,din care fac parte mai multe asociaţii din sectorul prostituţiei, aminteşte că măsurile adoptate de guvernul francez pentru atenuarea efectelor economice negative ale izolării populaţiei nu cuprind şi acest sector.

Prin urmare, i se solicită acestuia „un fond de urgenţă” care să compenseze, pe perioada cât vor dura măsurile de izolare, lipsa veniturilor practicantelor acestei activităţi.

În afară de pierderea veniturilor, prostituatele întâmpină dificultăți în a găsi unde să locuiască, întrucât au fost date afară din hotelurile în care trăiau şi care au fost închise prin ordin guvernamental.

Din aceste motive, „Umbrelele roşii” se tem că multe dintre aceste femei se vor vedea forţate să nu mai respecte măsurile de izolare, ceea ce ar implica un risc pentru sănătatea lor şi pentru cea a persoanelor cu care intră în contact.

Măsurile de izolare şi de limitare a deplasărilor populaţiei au fost introduse în Franţa pe 17 martie, iniţial pentru două săptămâni, dar au fost între timp prelungite până cel puţin pe 15 aprilie.

Franţa avea confirmate până duminică 92.839 de cazuri de COVID-19, dintre care 8.078 de decese. (Agerpres)

FRANȚA: Amenzi între 135 și 375 de euro pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA