Franța reintroduce starea de urgență începând cu 17 octombrie

Starea de Urgență sanitară va fi restabilită din 17 octombrie în Franța, potrivit unui decret prezentat miercuri, 14 octombrie, Consiliului de miniștri, relatează Le Figaro și AFP, preluate de Hotnews.

Epidemia de Covid-19 justifică declararea stării de urgență sanitară astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporționale cu riscurile. Președintele Emmanuel Macron va anunța noi restricții în această seară.

Potrivit sursei, șeful statului ar urma să anunțe o „carantină nocturnă” care ar putea începe de la ora 21.00 din acest sfârșit de săptămână în zonele de alertă maximă: Paris și suburbiile sale, Marsilia, Lyon, Montpellier, Lille și Toulouse.

Starea de urgență sanitară fusese ridicată pe 10 iulie. Ea permite introducerea unor anumite restricții, inclusiv carantina.

Luni și marți au fost depistate 12.993 de cazuri, 117 persoane au murit, iar rata testelor pozitive a ajuns la 12%. În prezent, 8.949 de persoane sunt spitalizate şi 1.700 sunt la terapie intensivă.

Vor fi impuse restricţii de circulaţie pe timp de noapte între orele 21:00 şi 06:00 începând de sâmbătă, în mai multe metropole. Măsura este menită să oprească al doilea val de coronavirus care loveşte ţara, a anunţat preşedintele Franței într-un interviu televizat.

‘„Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util ”, a declarat Macron.

FRANȚA a prelungit controalele la frontiere până în aprilie anul viitor

Român din Franța care a negat pandemia, mort de coronavirus

FRANȚA, bilanț îngrijorător: 13.498 de noi cazuri de infectări cu coronavirus în 24 de ore

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!