FRANȚA: Român de 20 de ani, găsit mort într-un centru de detenție

Un român în vârstă de 20 de ani a fost găsit mort luni, 19 august, în centrul de detenție din Vincennes, aproape de Paris, unde sunt adăpostiți migranții înainte de a fi expulzați din țară.

În urma incidentului, a fost deschisă o anchetă, informează Le Parisien.

„Bărbatul a ajuns aici sâmbătă. Nu s-au înregistrat incidente sau violențe nici cu gardienii, nici cu deținuții. Alerta a fost dată de unul dintre colegii săi de celulă, după ce a observat că nu mai mișca în pat.”, afirmă o sursă apropiată anchetei.

Potrivit colegului de celulă, românul nu ar fi dormit de două zile, timp în care a luat mai multe pastile.

Anchetatorii spun că bărbatul a fost consultat de un medic înainte de a ajunge în centrul de detenție, însă nu a fost depistată nicio problemă de sănătate care să ducă la deces.

Conform unei surse judiciare, „primele elemente de anchetă, în special medico-legale, conduc la excluderea intervenției unui terț”.

Aproximativ 220 de persoane sunt reţinute la CRA Vincennes, cu o capacitate de 239 de locuri, potrivit Asociaţiei Serviciului Social Familial al Migranţilor (ASSFAM), prezentă în centrul în care sunt plasaţi migranţi care fac obiectul unei proceduri de expulzare.

Camion românesc, implicat într-un accident spectaculos în Franța. „E un miracol”

Au obținut 1 milion de euro din exploatarea unor românce în Franța. Proxeneții au fost reținuți

Autoturisme furate din Germania și Franța, confiscate de Poliția de Frontieră Română

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA