FRANȚA: Șofer român de camion și angajatorul său, condamnați la închisoare pentru moartea unei persoane – VIDEO

Accidentul s-a produs pe 29 octombrie 2015. Patru ani mai târziu, șoferul și patronul firmei la care lucra au fost condamnați la închisoare. Bilanțul a fost tragic: un mort și opt persoane rănite.

Luni, 9 decembrie 2019, Tribunalul din Nisa a emis sentința. Șoferul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și permisul de conducere i-a fost retras pentru șase luni. Angajatorul său a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare din care 12 luni cu suspendare.

Cei doi cetățeni români au fost arestați timp de patru luni pe timpul anchetelor.

Camionul  a rămas fără frâne

În acea zi tragică, camionul platformă care transporta șapte mașini a scăpat total de sub control pe o porțiune în pantă a autostrăzii A8, chiar înainte de stația de taxare Saint-Isidore, la venirea dinspre Italia. Șoferul nu a putut să frâneze.

Astfel, camionul a lovit vehiculele care așteptau la barieră cu peste 100 km/h, cauzând un haos enorm și moartea unui motociclist, tată a trei copii. În accident au fost implicate 15 vehicule.

La câteva zile după tragedie, Parchetul din Nisa a anunțat că vehiculul era „complet lipsit de orice capacitate de limitare a vitezei”, și că „șoferul nu avea de unde să știe că era la volanul unui camion cu un asemenea risc de pierdere a controlului pe o pantă”.

FRANȚA: Închisoare pentru un șofer român de TIR care nu cunoștea regulile de circulație. Victima, mama a trei copii

„Livrare” specială în Franța: Un șofer român a auzit ZGOMOTE în remorcă și a oprit camionul în fața Jandarmeriei

Polizoare, bormașini și drujbe de 1.100.000 de euro, furate din Franța și Belgia de o grupare de români

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?