Franța: ȘOFER ROMÂN DE TIR, condamnat la ÎNCHISOARE pentru că a ucis un bebeluș și pe tatăl acestuia

O femeie plânge pentru soțul și fiica ei. Alături de ea, o femeie urlă de durere din cauza absenței fiului și nepoțelei

Pe 3 aprilie 2017, în localitatea Vereaux, șoferul român Costică Apostol a lovit din spate cu tirul său de treizeci de tone un Peugeot 306, într-o zonă în care se făceau lucrări de pe șoseaua D2076. Bilanțul accidentului: doi morți.

Românul a fost judecat pe 11 septembrie la Tribunalul din Bourges și a fost condamnat la 18 luni de închisoare, dintre care opt cu suspendare.

Mașina victimelor, un bărbat de 30 de ani și fiica de cinci luni a acestuia, a fost strivită între două tiruri. Primul staționa la semaforul unui șantier pe care se efectuau lucrări la șosea. Mașina Peugeot oprise chiar în spatele acestuia. Al doilea tir, cel al șoferului român, care venea din spate, s-a ciocnit de autoturism cu 77 de kilometri pe oră, potrivit unui expert, și l-a proiectat cu violență în primul vehicul greu.

Impactul violent l-a ucis pe bărbat pe loc. Copilul său, așezat în scăunelul de voiaj, a murit la spital patru zile mai târziu. Mama, care era la volan, a fost grav rănită.

Avocatul mamei copilului decedat spune că ce s-a întâmplat ”este de necrezut pentru un șofer profesionist”. Semnele rutiere indicau prezența șantierului, existau inclusiv semne de limitare a vitezei la 55 km/h.

Procurorul a subliniat că șoferul român, fără antecedente penale, și-a admis mereu vinovăția, fiind conștient de suferința pe care a cauzat-o, și a cerut 12 luni de închisoare.

Românul este tatăl unui băiețel de șapte ani care trăiește în România. Tribunalul l-a condamnat la 1 an și șase luni de închisoare, dintre care opt luni cu suspendare, și i-a suspendat permisul timp de doi ani.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *