Un șofer român de TIR în vârstă de 30 de ani a fost depistat în timpul unui control cu 82,6 de kilograme de cannabis ascunse printre marfa pe care o transporta.

Venea din Spania și se îndrepta spre orașul italian Ventimiglia când, în data de 30 mai, în jurul orei cinci dimineața, polițiștii de frontieră francezi din La Turbie l-au oprit pe A 8.

Au găsit 77 de pachete cu cannabis, potrivit publicației Nice Matin, în valoare de 144.515 euro.

Inițial, românul a negat că are legătură cu drogurile, dar în timpul interogatoriului a admis că trebuia să transporte marfa în Savona și pentru acest lucru i s-a promis 5.000 de euro.

Judecătorul de drepturi și libertăți a decis să-l aresteze sâmbătă, 30 mai. Miercuri, 3 iunie 2020, la numai patru zile după ce a fost prins, românul a și fost condamnat, potrivit sursei citate.

„Am fost un fraier”, a declarat el judecătorilor. Camionagiul a mai spus că din banii promiși pentru transport urma să-și repare TIR-ul și să înceapă o afacere pe cont propriu.

Explicațiile sale nu i-au convins pe magistrații Tribunalului Penal din Nisa care l-au condamnat la trei ani de închisoare, l-au amendat cu 145.000 de euro și i-au confiscat camionul.

ANGLIA: Șofer român de TIR, condamnat pentru trafic de cocaină în valoare de 1,7 milioane de lire sterline

Un an de închisoare și amendă de aproape 1.000.000 de euro pentru un șofer român de TIR

Cartelul Drogurilor. Români, judecați în Germania pentru trafic. Curierii erau șoferi români de TIR

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA