FRANȚA: Trei români, arestați pentru fraudă de 1,7 milioane de euro cu ajutoare sociale

Autoritățile franceze au destructurat o rețea de infractori români care sunt acuzați de fraude de cel puțin 1,7 milioane de euro cu ajutoare sociale și au trimis în judecată trei persoane.

Funcționarii de la Casa de Alocații Familiale (CAF) și cei de la Regimul Social Independent (RSI) au semnalat la mijlocul anului 2017 creșterea anormală, în numai câteva luni, a numărului dosarelor depuse – 1.200 – de către persoane fizice autorizate din România care trăiau în Valenciennes, nordul țării.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, tinere femei de etnie romă declarau că sunt persoane fizice autorizate în domeniul reciclării metalelor, apoi declarau în mod fals că sunt gravide și depunea dosare cu acte false.

„Era vorba de un sistem de fraudare, în majoritatea cazurilor. Prezentau certificate de naștere false, cărți de identitate false”, a precizat sursa.

Banii încasați cu titlu de alocații familiale erau trimiși în România unde erau folosiți pentru investiții imobiliare în zona Moldovei, de unde sunt originari capii rețelei.

„Clanul se ocupa de prezentarea dosarelor și pentru alte persoane și bineînțeles își ținea cea mai mare parte din alocații. Acest clan a prezentat dosare false, de la cap la coadă”, a continuat sursa.

Trei romi români, doi bărbați și o femeie, toți de 27 de ani, considerați capii rețelei, au fost audiați săptămâna trecută și trimiși în judecată pentru fraudă în bandă organizată, fals și uz de fals și au primit mandate de arestare.

Unul dintre bărbați se afla deja în arest pentru infracțiunea de agresiune sexuală asupra unui minor. De când au fost demarate anchetele, alți membri ai rețelei au plecat în România sau s-au mutat în alte zone ale Franței unde au continuat să comită fraude cu alocații.

„Perchezițiile efectuate la Strasbourg și Forbach luni și marți au demonstrat că ei continuau să aplice același sistem și în estul Franței, fiind găsite numeroase dosare care conțineau documente false”, a adăugat sursa.

Casa de Alocații pentru Familie din Strasburg a fost până acum victima unei fraude de circa 100.000 de euro.

FRANȚA: Alocația familială în 2018. Cine are dreptul și în ce condiții

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?