FRANȚA: Un medic român, arestat pentru că a sărutat și pipăit paciente în vârstă, cere să fie eliberat

Tribunalul din Rennes a examinat săptămâna trecută solicitarea de eliberare din închisoare a unui medic acuzat de agresiuni sexuale asupra unor paciente, în zona Saint-Malo, nord-vestul Franței.

Medicul român, în vârstă de 46 de ani, recrutat în 2015 pentru a-și practica meseria într-un sat dintre Cancale și Saint-Malo, este în detenție încă din decembrie 2019, fiind suspectat de agresiune sexuală asupra mai multor paciente, uneori foarte în vârstă.

Totul a început la sfârșitul anului 2019 , după ce o doamnă de 90 de ani a depus o plângere la jandarmeria din Cancale în care a explicat că a fost atinsă indecent.

În timpul unei consultații, medicul i-a cerut să-și desfacă sutienul, a mângâiat-o pe piept și i-a complimentat sânii. Fapte „care nu au fost practicate niciodată de fostul ei medic”, le-a spus jandarmilor.

După această primă plângere, jandarmii au contactat peste 150 de paciente ale medicului. Dintre acestea, 8 au depus plângere pentru agresiune sexuală, printre care o minoră de 13 ani.

O fată în vârstă de 15 ani, care a venit pentru o scutire de sport și a refuzat să-și scoată sutienul, a simțit cum medicul „îi pipăia sânii cu mâna”.

Bărbatul se apără afirmând că „modul său de examinare a fost interpretat greșit”, că făcea astfel de „gesturi pentru depistarea cancerului de sân”.

Medicul român a răspuns la un anunț din 2015 prin care se căuta medic pentru un sat. Și-a părăsit țara pentru a veni să lucreze în Franța, dar se întoarce în România regulat pentru a-și vizita familia.

Bărbatul a mai lucrat și într-o casă de bătrâni de unde a fost suspendat în 2017 după „sărutarea unei paciente”.

El a cerut să fie eliberat din închisoare în așteptarea procesului, spunând că va rămâne în regiune pentru a răspunde citațiilor pe care le va primi de la judecători. „Întreaga sa familie fiind în România, există riscul să fugă”, a declarat procurorul, solicitând să rămână în arest preventiv.

Avocatul său a susținut că românul nu „mai poate repeta astfel de acte” întrucât a fost suspendat de Colegiul Medicilor în așteptarea rezultatului anchetei. Decizia va fi luată curând.

România, țara cu serviciile medicale de cea mai slabă calitate din Uniunea Europeană

CONSTANȚA: Din tavanul Spitalului de Urgență au căzut două pisici peste pacienți

FRANȚA: Român de 20 de ani, găsit mort într-un centru de detenție

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!